Jurgen Verstrepen klapt uit de biecht: neonazi’s op Vlaams Belang Jongeren-fuif waar hij dj’de

VBJ-fuif DilbeekAan het slot van Verstrepens reactie op het artikel gisteren in  De Standaard doet Verstrepen een opvallende bekentenis op zijn weblog. Tot nu toe heeft Verstrepen nog maar weinig gelost over de interne keuken van zijn vorige partij. Op het Morel-verhaal in  Knack heeft hij twee keer een schimpscheut geschreven, maar telkens niet meer dan een zinnetje. Het ligt blijkbaar delicaat om over zijn vroegere vriendin te schrijven. Maar nu moet hem toch iets van het hart.

Jurgen Verstrepen richt zich expliciet naar Frank Vanhecke, en schrijft dan: “Als jij je wat meer had beziggehouden met jonge skinheads en neonazi’s van bepaalde VBJ-fuifjes (waarna Verstrepen linkt naar wat hij op zijn blog schreef over een fuif van de Vlaams Belang Jongeren in Dilbeek aan de vooravond van 1 mei vorig jaar, red.)  waar ik als gastDJ ging draaien, te weren dan had je een eerste stap in de verruiming gezet. Politiek had ik daar een serieus probleem mee maar ik moest het niet zo serieus nemen hé. Vergeten? Had toen toch al een signaal gevraagd.”

Afgezien van het manke Nederlands dat Verstrepen hanteert, fraai gezegd. Maar waarom schreef Jurgen Verstrepen op 1 mei 2006 op zijn blog over diezelfde VBJ-fuif: “Het VBJ-treffen in Dilbeek, waar ik presenteerde en een DJset bracht, was best o.k.”? Berouw komt natuurlijk altijd na de zonde. (Illustratie: de affiche voor die VBJ-fuif op 29 april 2006 in Dilbeek, waar dus ook Philip Dewinter en Gerolf Annemans te gast waren. Klik eenmaal op de illustratie voor een grotere afbeelding.)