De eindejaarsvragen

Bij nogal wat BV’s die deze week in  Humo de eindejaarsvraagjes beantwoorden, zijn de 0110-concerten de gebeurtenis van het jaar (journaliste Annelies Beck, actrice Nathalie Meskens, weerman Frank Deboosere, de auteurs Paul Mennes en Peter Verhelst, zanger Frank Vander Linden, minister Bert Anciaux…). In diezelfde  Humo zegt premier Guy Verhofstadt dat hij “die concerten van bij het begin een warm hart toegedragen” heeft. Over Patrick Jannssens die Tom Barman in  De Morgen tot Man van het jaar uitriep, zegt Verhofstadt: (sceptisch) “En wat zei hij eerst?” Dat hij vreesde dat die concerten weleens contraproductief zouden kunnen zijn. Waarna weer Verhofstadt: (lachje) “Ik ben blij dat Patrick geëvolueerd is.”

Verhofstadt heeft trouwens nog bedenkingen bij bepaalde uitspraken. Verhofstadt na de opmerking dat het VB hem een ‘lijkenpikker’ en een ‘brandstichter’ noemde: “Omdat ik gewoon gezegd had: ‘Kijk eens waartoe het extreem-rechtse gedachtegoed kan leiden’. Meer niet. De ‘slimsten’, of beter: de ‘handigsten’ hebben toen gezegd dat die racistische moorden totaal niets met het VB of met extreem-rechts te maken hadden. Maar waren zij ook oprecht? Dat lijkt mij een ander paar mouwen.” Pak vast, Johan Vande Lanotte. Maar wat vinden de bezoekers van deze weblog de belangrijkste gebeurtenis van het jaar etc.? Vorige week lanceerden we hier onze  eindejaarsvragen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061213).

Onze eerste FNAC-bon gaat naar Ohème, iemand die meermaals zijn/haar mening achterliet op de fora na onze postings en daarbij verstandige praat achterliet. “De belangrijkste, en zoniet dan ongetwijfeld de meest vermakelijke gebeurtenis van het afgelopen jaar” is voor Ohème “de bijzonder leuke Telefacts-uitzending over de ‘verkiezingsoverwinning’ van het Vlaamsch Blok in Antwerpen.” (foto 1, de Telefacts-uitzending kan je nog eens bekijken door in de linkerkolom van deze weblog op het beeld van Dewinter in zijn campagnewagen voor 8 oktober te klikken). Voorts schrijft Ohème dat het belangrijk is dat zij die stemmen op extreem-rechts bereikt worden. “Zelf gaan ze geen redding zoeken. Organisaties zoals AFF en Blokwatch moeten daarom een ruimer publiek bereiken.”

Ohème heeft vele wensen voor 2007. Voor Royal Antwerp Football Club en voor Olympique Marseille, maar ook voor Philip Dewinter. Die laatste wenst hij toe “dat het middelste stukje van zijn snor zo weerbarstig wordt dat hij het op geen enkele manier gladgeschoren krijgt.” Intussen is het al zover, zie illustratie 3. Jean-Marie Dedecker wenst hij een enkele reis naar de neushoornkuil van Plankendael toe, verkleed als wijfjesneushoorn. Hugo Coveliers mag van Ohème mee op bezoek gaan. Pieter De Crem tenslotte wordt toegewenst “dat er op een absurde manier een aardappel komt vast te zitten in zijn al te grote mond”, waardoor De Crem zijn mond niet meer kan opentrekken.

De bezoekers van deze weblog mogen hun mond wél nog altijd opentrekken. Beantwoord onze eindejaarsvraagjes met de mailknop in de rechterkolom, en je maakt kans om net als Ohème een FNAC-bon van 20 euro te winnen. Wil Ohème ons intussen zijn/haar adres mailen, want hem/haar replyen lukt niet.