Bloggers met een mening

Bloggers met een meningDe voorbije dagen mocht deze blog tot 700 bezoekers per dag ontvangen. Onze berichtgeving over de Satanic Skinheads was daar niet vreemd aan, zoals we ook een verhoogde belangstelling mochten waarnemen telkens we een concert van Blood & Honour in ons land aankondigden en wanneer we de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 8 oktober volgden. “Da’s veel”, zei ons vorig weekend nog een VRT-journalist toen we hem spraken over het gemiddeld aantal bezoekers van deze weblog. Dat er tussen onze bezoekers een aantal rechtse kl##tz#kk#n ziiten, tant pis. Of misschien gelukkig. Ze kunnen er allen maar baat bij hebben.

Skynet biedt een eenvoudige techniek aan om online te geraken met een weblog, en is de meest bezochte aanbieder van weblogs. Maar Skynetblogs voert wel een eigenaardige promotietechniek. Deze weblog is een paar keer gepromoot geworden door Skynetblogs, telkens als we een min of meer a-politiek onderwerp behandelden: de motieven van de betogers bij de Stille Mars in Antwerpen, vrijheid van mening voor artiesten naar aanleiding van de 0110-concerten… Voorzover ons bekend nooit als we het VB rechtstreeks aanvallen, nochtans een partij veroordeeld wegens racisme die volhardt in de boosheid en internationaal een kwalijke geur heeft (bekijk desnoods maar West Wing, zie http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060319). Maar vandaag promoot Skynetblogs de weblog van Fré (illustratie 2, met je muis op de illustratie gaan staan en eenmaal klikken voor een grotere afbeelding), een cartoonist die nog niet aan de enkels reikt van de eerste de beste cartoonist maar huiscartoonist is van het VB, met de voornaamste plaats in de rubriek ‘In de kijker’.

Freedom of speech  zolang er niet over de grenzen van racisme, xenofobie en negationisme wordt gegaan. Maar kan deze AFF-weblog die nieuws maakt, en met argumenten en feiten ingaat tegen het onwelriekend deel van het politiek establishment, op dezelfde promotie rekenen?