Zaterdag verzamelen in Antwerpen de ‘Satanic Skinheads’. AFF vraagt samenscholingsverbod en legt klacht neer tegen hun website.

flyer-medefeestje-1Wie dacht dat met een bijeenkomst van tweeduizend Duitse neonazi’s in de Antwerpse Kempen het voorbije weekend (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061018) het ergste gehad te hebben, vergist zich. Een zooitje ongeregeld dat zich ‘Satanics Skinheads’ noemt, wordt aanstaande zaterdag verwacht aan een tankstation in de Antwerpse wijk Luchtbal. Vandaar trekt het gezelschap naar een heidens feestje in de buurt. Op de affiche waarop dit aangekondigd wordt – affiche die op de website van Satanic Skinheads Vlaanderen staat – is als achtergrond een foto gebruikt van opeengestapelde lijken uit de nazi-uitroeiingskampen (zie hiernaast, eenmaal klikken op de illustratie om een grotere afbeelding te verkrijgen). Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft bij Cyberhate klacht neergelegd tegen de website van de Satanic Skinheads, en heeft burgemeester Janssens, de ministers Dewael en Onkelinx, enkele parlementsleden en de pers verwittigd van de geplande bijeenkomst.

Een gewone sterveling kijkt uit naar een top-20, een top-30 of misschien zelfs een top-100 van favoriete muziekjes. Bij de neonazi’s kijken ze uit naar de top-88 van neonazi-websites. 88 – je kent dat onderhand wel – verwijst tweemaal naar de achtste letter van het alfabet, zijnde de ‘H’ van ‘Heil Hitler’. In de top-88 van Volkermord staat drie Belgische websites. Ene ‘Rock Against Communism’ op 45, met muziek van een aantal neonazi-bands. Op 59 staat de website van ‘Satanic Skinheads Vlaanderen’, en op 61 staat de Engelstalige versie van die website. De website van Satanic Skinheads Vlaanderen vertoont wel eens technische mankementen, maar als je ‘geluk’ hebt wordt de website geopend met een eerbetoon aan Adolf Hitler. Vervolgens kom je terecht op een pagina met Odal-runetekens en de blauwvoet zoals we die ook bij het VNJ terugvinden, jeugdorganisatie waaruit nogal wat kaders van het VB komen en die ook altijd aanwezig is op manifestaties als de IJzerwake in Steenstraete en de Borms-herdenking in Merksem. Klik je door naar ‘Nieuws’ vind je bovenaan de weerzinwekkendste affiche die we de laatste jaren gezien hebben.

Verder vind je er ‘nieuws’ – overwoekert door taalfouten – zoals over Guido Demoor die op bus 23 “is doodgeslagen (…) door 6 marrokanen”. De auteur heeft geholpen het graf van Demoor dicht te gooien en betreurt dat “geen enkele (extreem) rechtse persoon” aanwezig was op de begrafenis waar “we de kans nog eens hadden om onze stem te laten horen”. Dat in Brugge een “neger” in coma is geslagen door skinheads wordt onthaald op een “(joepie)”. In Antwerpen is “1 negerin, 1 turkse en 1 blank 2 jarig meisje neergeschoten”. Volgens de auteur is dit laatste slachtoffer waarschijnlijk een vergissing want “het gaat erom dat dit regelmatig gebeurd (groepjes skinheads die op tocht gaan om ons volk een beetje te bevrijden van de allochtone kanker die ons land in zijn greep heeft)”. De auteur ergert zich aan het steevast in de aanloop van verkiezingen in de pers opduiken van  racistische daden “precies of racisme is iets verkeerd dat niet mag”.  Voor de auteur is het “meer dan duidelijk dat de alochtonen en de (s)linkse media politiek de kanker is die moet weggesneden worden. Dus laten we met z’n allen het mes vasthouden en de kanker wegsnijden en verder doen zoals we bezig zijn (…).” Waarna nog een citaat van “onze Führer” volgt.

Op 15 april dit jaar meldt de website van Satanic Skinheads Vlaanderen: “Er is een nieuwe Nationaal Socialistische partij op komst in Vlaanderen namelijk ‘Nationaal Socialistisch Verzet’ afgekort ‘N.S.V.’. Zij zullen niet meedoen met de volgende gemeenteraadsverkiezingen aangezien de hele partij nog in de kinderschoenen staat, doch zullen zij er hopelijk wel bij zijn bij de volgende nationale verkiezingen. (…) De Partij zal zich vooral richten op het arbeiders- en bediendenvolk en zich tevens bezighouden met het intussen o zo bekende migrantenprobleem.” Eind november vorig jaar ergert men zich aan dat “na de televisie en de muziekwereld te domineren met hun domme neger series en belachelijke neger muziek gaan de negers nu ook nog de game wereld domineren”, en aan het proces dat het VB boven het hoofd hangt na “een artikel in een joods-amerikaans tijdschrift kif-kif”. Volgens de auteur is dit weer een lastercampagne “van de waalse linkse rode politieke partijen in ons land”, “de hersenloze linkse partijen volgen de walen natuurlijk weeral om de grootste partij van Vlaanderen neer te halen vlak voor de verkiezingen.” Het is duidelijk: de Satanic Skinheads zijn fans van het VB.

En ze schrijven zijn naam dan wel verkeerd, maar op 3 oktober vorig jaar melden ze “Vannacht is bert erickson overleden.” De dood van de Joodse nazi-jager Simon Wiesenthal wordt onthaald op een “HOERAA”. Een cd van de Karlanderveens wordt gepromoot, ‘Nationaal-Socialistische Gabber-Metal Crossover’ uit Nederland, met deunen als Vlaanderen De Leeuw, Vuil Marokaanse Janet en Kill Some Niggers. “Voor Contact, Info of bestellen schrijf naar… “ en dan volgt het adres van de man die ook het Mede-feest van aanstaande zaterdag organiseert. Zoals anderen uit de Koran citeren om te bewijzen dat moslims niet deugen, wordt hier geciteerd uit de Talmoed om tot het besluit te komen: “En dan zeggen ze dat het verkeerd is om anti-semitisch te zijn???” Andere citaten worden geput uit het tijdschrift Dietsland-Europa  dat wel eens omschreven wordt als een intellectueel baken voor het VB.

Het ‘programma’ van de Satanic Skinheads wordt omschreven in 18 punten, en hier is over nagedacht want er staan iets minder taalfouten in. “1. Satanisme betekent voor ons anti-christ zijn en de heidense orde weer willen herstellen. (…) 3. Wij zijn pro-blank en zijn bereidt om te vechten, moorden en te sterven om ons ras puur en zuiver blank te houden. 4. Wij zijn tegen elke vorm van migratie. Migranten moeten uitgeroeid worden, ze hebben geen recht om hier te zijn. 5. Wij haten homo’s, lesbienes, transexuelen, bisexuelen… en gelijkaardige verfoeilijke wezens die hier op ONZE aarde rondlopen. (…) 8. 88 (Heil Hitler, red.). 9. Eigen volk eerst. 10. Wij vechten om te doden. (…) 12. Eet (varkens)vlees. (…) 18. Wij hebben liever een wereld zonder mensen dan een wereld zonder ariers.”

Bij het materiaal dat je kan downloaden op de website van Satanic Skinheads Vlaanderen vinden we een 886 bladzijden tellende pdf van een Nederlandse bewerking van Mein Kampf. En voorts prentjes, die verwijzen naar Hitler en naar Vlaams-nationale symbolen, om op je gsm te installeren, en soortgelijke wallpapers voor je p.c.. Er wordt gelinkt naar een Zweedse en een Engelse ‘divisie’ van de Satanic Skinheads. En naar websites met neonazi-muziek, en websites van satanische gezelschappen en wapenhandelaren. Er is ook een link naar de website van de groep ROT (“Raping trash from Antwerp”) en naar de website van het metalcafé Den Drempel.

Tussen haakjes: ROT trad tussen mei 2005 en maart 2006 maar liefst negen keer op in Den Drempel, gelegen schuin tegenover het winkeltje in heidense prullaria dat VB-senator Wim Verreycken in de Korte Nieuwstraat in Antwerpen openhoudt. ROT had in mei dit jaar overigens ook een optreden versierd in het jeugdhuis KV Kaffee, maar daa
r is het concert stilgelegd en zijn ze buitengezwierd toen bleek wat een neonazi-aanhang ze op de been had gebracht. Café Den Drempel lijkt intussen afstand te nemen van neonazi’s. Op de deur die rechtstreeks toegang geeft tot het café hangt nu een A4tje met de boodschap: ‘Leave your politics at the door!!’. ROT zou volgende maand opnieuw optreden, dan op de Antwerpse Linkeroever.

De man die je kan opbellen voor het Mede-feest dat op de website van Satanic Skinheads Vlaanderen wordt aangekondigd, is ene Steve Kockx. ‘Mede’ is een drank op basis van honing die bij Odin, de oppergod in de Germaanse en Noordse mythologie, kennis en wijsheid deed opborrelen. Maar het Mede-feest zal geen saaie bedoening worden. We hebben Kockx maandagavond gebeld, en zouden we komen, mochten we wat ‘pintjes’ meebrengen. Volgens Kockx zal het Mede-feest niet ver van de verzamelplaats doorgaan. Mogelijk is dat dus in zijn appartement aan de Groenendaallaan. Stipt op tijd komen naar het verzamelpunt is wel nodig. Naar eigen zeggen wordt niet veel volk verwacht, volgens Kockx vooral kameraden waarvan het lang geleden is dat hij ze nog gezien heeft.

Het is bijgevolg een marginaal feestje, van marginale figuren. Maar dat belet niet dat hun racistische praat en het ophemelen van het neonazisme aan banden moet gelegd worden. Het onduldbaar is dat de overledenen in de gaskamers gebagatelliseerd worden, en hier zelfs als ideaalbeeld gebruikt worden. Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft dan ook bij Cyberhate klacht neergelegd tegen de website http://geocities.com/ssvlaanderen, en burgemeester Patrick Janssens gevraagd op te treden tegen de Satanic Skinheads: elke samenscholing van neonazi’s en anderen rijp voor de psychiatrie zaterdag in Antwerpen te verbieden en te beletten.