Verslag van het avondje uit van Blood & Honour/Combat 18

Weelde1Nordfrontdenhaag13okt2006-webBij Blood & Honour/Combat 18 zijn ze tevreden over het avondje uit van vorige zaterdag. Als sardienen bijeengepakt (foto 1), maar de sfeer was “onbeschrijfelijk”. Oidoxie, Nordfront (foto 2), Razors Edge, Chingford Attack die als climax van het Razors Edge-optreden onverwacht op het podium stond en samen met Razors Edge een paar Skrewdrivers-klassiekers bracht, en vooral het Amerikaanse Blue Eyed Devils viel in de smaak van het publiek in Weelde (Over Blue Eyed Devils: “They showed they are the true experts of Hatecore. (…) True professionals white power at its very best.”). Wie na Blue Eyed Devils nog niet doof was van het lawaai kon nog nagenieten van Civil Disorder.

Waren het overwegend wagens met Duitse nummerplaten die naar Weelde afzakten (zie http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061015), volgens Blood & Honour/Combat 18 was er volk aanwezig uit Duitsland, België, Nederland, Polen, Rusland, Hongarije, Frankrijk, de Verenigde Staten, Slowakije, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Spanje Bulgarije, Zweden, Denemarken en Litouwen. Ongetwijfeld was de toeristische dienst van Ravels, waarvan Weelde een deelgemeente is, daar niet op berekend. Dat onze vrienden van AFA-Nederland daags te voren aan de Belgische ambassade in Den Haag actie hebben gevoerd tegen het voorgenomen neonazi-concert in ons land (foto 3), is Blood & Honour/Combat 18 niet ontgaan. Ze hebben ook gekeken naar de Belgische televisie, en met tevredenheid vastgesteld dat de burgemeester van Ravels over hen vertelde: “They were well behaved and caused no trouble.”

Blijkbaar was er in de Blood & Honour-rangen echter wel gemor om het lange wachten om de zaal The Wall binnen te kunnen. Maar, zegt Blood & Honour/Combat 18, zij die klagen over het een tijdje in de kou moeten aanschuiven “are not really cut out for the sort of struggle we are involved in”. En in Engeland liep het ook mis. Daar werd naar een aantal Blood & Honour-leden de boodschap gemaild dat het concert in Weelde afgelast was. Er werden ook een aantal doodsbedreigingen geuit. Harten zouden uitgerukt worden en hoofden zouden afgesneden worden, maar zover kwam het niet. “Our hearts and heads are still where they belong to – to National Socialism and B&H/C18.”

De uitbater van The Wall weigerde aanvankelijk het schorremorrie dat voor zijn deur stond binnen te laten, getrouw de uitspraken die hij daarover vroeger heeft gedaan (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20050225). “De man weigerde echt”, bevestigt een politieman. “Hij wilde ze niet binnenlaten, maar die mannen hebben echt zéér zware druk uitgeoefend op hem. Echt zéér zware druk. Hij heeft gekozen voor de beste oplossing. Wie weet wat was er anders gebeurd.” Een aantal concertgangers was al redelijk zwaar aangeschoten nog voor het concert begon.