Muziek verzacht niet altijd de zeden

BlueEyedDevils-Holocaust2000FrontcoBLOODANDHONOUR_VOL5thisisbhVandaag voeren onze vrienden van AFA-Nederland actie aan de Belgische ambassade in Den Haag (zie: www.afanederland.org) als protest tegen de Ian Stuart Memorial die Combat18/Blood & Honour-Duitsland morgen in ons land zou inrichten (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061011). Alhoewel de Memorial georganiseerd wordt door Duitse neonazi’s, blijven Duitse antifascisten erbij dat het concert in ons land zal plaatsvinden. Naargelang de bron worden 900 tot 2 000 neonazi’s uit heel Europa verwacht. En welke muziekgroepen worden verwacht?

Hoofdact is Blue Eyed Devils uit de Verenigde Staten. De groep speelde in het verleden regelmatig op Duitse Blood & Honour-concerten. Hun teksten kenmerken zich door antisemitisme en geweldsverheerlijking. Woensdag legden we hier al een link naar de tekst van Final Solution  (http://www.lyricsdownload.com/blue-eyed-devils-final-solution-lyrics.html). Bomb The Cities  (http://www.lyricsdownload.com/blue-eyed-devils-bomb-the-cities-lyrics.html) en Murder Squad  (http://www.lyricsdownload.com/blue-eyed-devils-murder-squad-lyrics.html) zijn niet minder weerzinwekkende teksten gezongen door Blue Eyed Devils. De hoes van hun cd Holocaust 2000  zie je hierboven (illustratie 1). Van de cd Murder Squad  zijn blijkbaar twee versies in omloop. Eén met de afbeelding van een keltenkruis en een gewapende neonazi, en één met drie niet nader geïdentificeerde (Joodse?) mensen die aan een touw opgeknoopt zijn terwijl een mensenmassa en een nazi-officier toekijkt.

Kraftschlag is een bekende Duitse neonazi-groep. Live speelt deze groep onder andere het Horst Wessel-lied (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Horst-Wessellied) dat in Duitsland ten strengste verboden is om nog te laten horen. Kraftschlag speelde in 2004 al op een Blood & Honour-concert in Broechem, deelgemeente van Ranst. Dat concert werd door ruim 600 neonazi’s bezocht. In Duitsland zijn de cd’s van de groep intussen verboden. In haar teksten spreekt de groep zich uit voor ‘raszuiverheid’ en ‘blanke solidariteit’. Zanger Jens Uwe is in het bezit van een uitgebreid strafblad. Zo is hij veroordeeld voor het verheerlijken van geweld, aanzetten tot rassenhaat, ontkenning van de holocaust en verheerlijking van het vermoorden van Joden.

Razor’s Edge is een Engelse oudgediende in het neonazi-circuit. De groep werd opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot een invloedrijke neonazi-groep. Op de cd Heroes and Hooligans  spreekt de groep zich uit voor de terreurorganisatie Combat 18. Leden van de band zijn ook betrokken bij de Engelse divisie van Combat 18. Op de voorkant van de cd Whatever It Takes  staat een afbeelding van het SS-logo en het numerieke nazi-symbool ’88’ (‘Heil Hitler’). De groep leverde een bijdrage aan de verzamelcd Blood & Honour vol. 5  (illustratie 2) en aan de deze maand verschenen verzamelcd This is Blood & Honour  (illustratie 3), telkens met sprekende afbeeldingen op de cd-hoes. In 2002 speelde de groep in Spanje ter ere van de 113de verjaardag van Adolf Hitler. Hun cd’s, zoals ook cd’s van Blue Eyed Devils en Kraftschlag, en de twee hierboven vermelde verzamelcd’s van Blood & Honour, worden verdeeld door het Zweedse NS88 Records, waarbij NS staat Nationaal-Socialistisch en 88 voor Heil Hitler.

De jongste jaren is de Duitse groep Oidoxie flink bezig naam op te bouwen in neonazi-kringen. De groep speelde eerder al in Nederland op een concert georganiseerd door de neonazistische Nederlandse Volks-Unie. In 2000 speelde de groep in Spanje ter ere van de 111ste verjaardag van Adolf Hitler. Oidoxie’s cd Schwarze Zukunft  is in Duitsland verboden wegens volksopruiing en verboden symboliek. In 1998 werd de groep voor deze cd veroordeeld tot een geldboete. In haar bijdrage aan de compilatie cd Tribute To Lunikoff  betuigt de groep eer aan Rudolf Hess, plaatsvervanger en vertrouweling van Adolf Hitler. Leden van de groep dragen trouwens tatoeages van Rudolf Hess, naast van Combat 18.

Agitator is een relatief nieuwe groep uit Duitsland. Ze bracht een cd uit met de grappig bedoelde titel A very white x-mas. Daarnaast leverde Agitator een bijdrage aan de hierboven reeds vermelde compilatie cd Tribute To Lunikoff. Lunikoff is een pseudoniem van Michael Regener, zanger van de beruchte Duitse neonazi-groep Landser. Regener is veroordeeld voor racisme, antisemitisme en lidmaatschap van de criminele vereniging Landser.

Tenslotte is er nog Chingford Attack. Een Engelse groep die in haar teksten fel van leer trekt tegen alles wat Joods en links is. In het nummer Dirty White Whore  wordt ex-olympisch zwemster Sharron Davies door de mangel gehaald vanwege diens zwarte echtgenoot. De groep publiceerde een foto van Davies met haar man voorzien van de tekst “Death to all racemixers”. In de herfst van 1996 zou de groep samen met de neonazistische groep No Remorse in Duitsland optreden. Het ging echter niet door omdat alle groepsleden gearresteerd werden naar aanleidng van een gijzeling in hun appartement. Op de cd Reds Better Run  wordt in meerdere nummers opgeroepen tot rassenhaat. Op de hoes van de cd staat een tekening van een bulldog met een Combat 18-hangertje om zijn nek.

Op onze opmerking dat de Belgische overheid zegt dergelijke concerten niet te kunnen verbieden, reageren Duitse antifascisten met ongeloof. “Zij kunnen dat niet verbieden? Dat is te zot om los te lopen. In Duitsland zijn alle dergelijke concerten verboden. Dat is de reden waarom ze uitwijken naar België.”