Back in town: de gillers en de missers

Terug uit Cuba – we moeten trouwens alle bezoekers van deze weblog de groeten doen van Fidel (en van Kofi Annan, die er als secretaris-generaal van de Verenigde Naties ook op bezoek was) – vliegen we er terug in.

De kogels die Patje Coeman in zijn brievenbus vond zijn een wansmakelijke grap die bewijst dat het BBET-netwerk nog niet helemaal is opgerold. Overigens hebben we intussen opnieuw bevestiging gekregen dat een andere Blood & Honour-groep, Combat 18, nog steeds op 14 oktober in Vlaanderen een Ian Stuart Memorial plant waar een 2 000 mensen verwacht worden (klik eenmaal op de affiche hiernaast voor een grotere afbeelding). We hebben Fidel uitgelegd dat de 0110-concerten van aanstaande zondag grootste allures krijgen, en Fidel vroeg ons Tom Barman te feliciteren die in Focus Knack  de voorbije week over de afwezigheid van politieke steun zei: “Wij zijn gewoon artiesten die opkomen voor verdraagzaamheid. Maar ik heb de indruk dat veel politici naar geëngageerde artiesten kijken zoals zebra’s naar een volleybal. Alsof enkel intellectuelen met politiek bezig zouden mogen zijn, en het plebs zijn mond moet houden. Politiek is toch van het volk?”

Anderzijds moest ook Fidel onbedaarlijk lachen toen we hem het interview met Philip Dewinter in De Standaard  van 20 september vertaalden. Dewinter: “Ik vond de uitval naar Barman, waarbij een marginale Belang-kandidaat dreigde om zijn cd’s te verbranden, ongepast.” Overigens ging het niet om cd’s die men wilde verbranden, maar in een vuilnisbak zou deponeren. In ruil kreeg de ex-dEUSfan een pint bier aangeboden door die “marginale Belang-kandidaat”. Intussen heeft die man, Bart Debie, VB-veiligheidsadviseur, lijsttrekker bij de districtsraadsverkiezingen in Borgerhout én kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, zijn belofte om telkens met een pint te trakteren alweer ingetrokken. Niet omdat hij het ongepast zou vinden de dEUS-cd’s weg te smijten, maar omdat de wetgeving op de verkiezingsuitgaven hem niet zou toelaten met pinten te trakteren. Waarvan akte. Overigens waren wij toch niet van plan om onze cd’s van dEUS, Wannes Vandevelde, Joost Zweegers, Axelle Red, Hooverphonic en anderen weg te keilen. We zijn niet zot.