Meetingpoint Blood and Honour-concert bekendgemaakt. Volgend concert in de maak.

Het lekt blijkbaar aan alle kanten bij Blood & Honour Vlaanderen. Gisteren vernam AFF/Verzet waar het  meetingpoint zou zijn voor het Blood & Honour Vlaanderen-concert van aanstaande zaterdag (zie: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060804&number=1&unit=days). De plaats van afspraak waar concertgangers gescreend zouden worden om ze vervolgens het adres van de concertzaal te geven. Op 4 maart was het  meetingpoint een hamburgertent in Borsbeek, vanwaar de concertgangers op weg naar Vremde werden gezet. Bij Blood & Honour Vlaanderen houden ze het goedkoop. Deze keer is de plaats van afspraak een Aldi-vestiging aan de afrit van de autostrade in Brecht.

Het laat zich dus aanzien dat het Blood & Honour Vlaanderen-concert gepland is in de Noorderkempen, tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. We besloten het meetingpoint  niet publiek te maken, maar anderen vernamen het blijkbaar ook en vanavond heeft de regionale televisiezender ATV het bekendgemaakt. ATV die vorige vrijdag Ed Steffens van het Anti-Fascistisch Front (AFF) interviewde over het geplande concert, interviewde nu Spirit-kamerlid Koen T’Seyen die net als het AFF wil verhinderen dat het concert kan plaatsvinden, minstens dat het wordt stilgelegd nadat de te verwachten overtredingen zijn vastgesteld. De burgemeesters ten noorden van Antwerpen zijn bij deze publiek verwittigd voor de komst van een bende neonazi’s.

Overigens houdt het na het concert op 4 maart en dat van 12 augustus niet op als het aan Blood & Honour Vlaanderen ligt. Nu onder meer in Duitsland hard wordt opgetreden tegen Blood & Honour, met huiszoekingen, inbeslagnames en dergelijke meer, wordt Vlaanderen blijkbaar the place to be  voor de neonazi’s. Zijn zaterdag groepen als Avalon (foto 1: cover cd, voor meer info: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060805&number=1&unit=days) geprogrammeerd, zaterdag 9 september wordt onder meer Kommando Skin (foto 2) verwacht op een Ian Stuart Memorial. Ian Stuart Donaldson (foto 3) is de in 1993 bij een auto-ongeluk overleden zanger van de Engelse groep Skrewdriver. Wat John Lennon en Paul Mc Cartney, en The Beatles voor de popliefhebbers zijn, zijn Ian Stuart en Skrewdriver voor de neonazi’s van Blood & Honour. Meer info over Blood & Honour en Ian Stuart Donaldson vind je bij onderstaande link. Voor wie denkt “Ach, laat ze maar een concert organiseren” hebben we nog een andere link, met teksten van groepen die kind aan huis zijn bij Blood & Honour.