Nazi-herdenking in Nederland. Actie geslaagd.

De Nederlandse autoriteiten hebben hun verantwoordelijkheid opgenomen, en op aansporen van AFA-Nederland het Blood and Honour onmogelijk gemaakt de SS’ers te herdenken die begraven liggen op het militair kerkhof in Ysselsteyn, bij Venray. De Timmermansweg die naar dat kerkhof leidt was afgesloten door de Nederlandse politie. Een tiental Duitse neo-nazi’s die toch kwamen opdagen, werden door de politie weggestuurd.

Intussen werd op Lovelinckplein in de dorpskern van Ysselsteyn een manifestatie georganiseerd door AFA-Nederland. Een zestigtal anti-fascisten kwamen opdagen. Een aantal potentiële manifestanten zijn na het bekend worden van het plaatsverbod in Ysselsteyn voor Blood and Honour-leden, klaarblijkelijk naar Nijmegen afgezakt waar de extreem-rechtse NVU betoogde. Muziek en sprekers wisselden elkaar af in Ysselsteyn. Sprekers wezen op vernielingen die extreem-rechtse jongeren in een moskee in Venray hebben aangericht, en hoe de Nederlandse minister Rita Verdonk dit bagatelliseert (zie ook: http://www.gebladerte.nl/11144f71.htm), op de geschiedenis van Blood and Honour en hoe Blood and Honour subculturen van jongeren probeert te infiltreren. Patrick Van Gompel en een VTM-cameraploeg maakte een reportage over de manifestatie.

Naast de tien Duitse neo-nazi’s die probeerden aan het miltair kerkhof van Ysselsteyn te geraken, zijn nog twintig auto’s met neo-nazi’s gesignaleerd. Ze verzamelden in Venlo, bij de Nederlands-Duitse grens. De afslag naar Ysselsteyn werd voorbijgereden, de twintig auto’s met Nederlandse en Duitse neo-nazi’s reden klaarblijkelijk door naar Antwerpen. Bij deze is de politie gewaarschuwd. Dat ze niet zegt: “Wir haben es nicht gewusst”. De plaats van afspraak om van daaruit verder te trekken is opnieuw op de B&H-website verschenen: de hamburgerzaak Quick aan de Carrefour in Borsbeek.