Blood & Honour Vlaanderen niet te verwarren met Blood & Honour Vlaanderen

We schreven: “Niets menselijks is extreem-rechts vreemd, en naar verluidt bestaan er twee groepen van Blood and Honour Vlaanderen. Twee groepen die niets van elkaar moeten weten, ook al delen ze in grote lijnen elkaars opvattingen.” (zie: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060227&number=1&unit=days). We waren dan ook niet zeker welke Blood & Honour-groep welke website heeft en de SS-herdenking in Nederland en het nazi-concert in Antwerpen organiseert. Intussen is er daarover meer duidelijkheid.

De bijeenkomst van aanstaande zaterdag zou georganiseerd worden door de Blood & Honour Vlaanderen-groep die voortkomt uit de eerste Blood & Honour-groep in ons land en nu vooral in West-Vlaanderen actief is. Deze groep komt nu op Antwerps terrein waar de tweede Blood & Honour-groep, met de website www.bbet.org, vooral actief is. De tweede groep verwijt de eerste groep een gebrek aan politieke ernst en een te grote nadruk op optredens en zuipfeestjes. Een verwijt dat, na de website www.bhvlaanderen.com te hebben bekeken, niet onterecht lijkt.

Het is dan ook niet uitgesloten dat het zaterdag ook nog eens tot rellen komt tussen leden van de twee beconcurrende Blood & Honour Vlaanderen-groepen. Dat kan vermakelijk lijken, maar moet voor de overheid een reden te meer zijn om het hele zooitje ongeregeld kort te houden. Ook al zouden ze elkaar graag de hersenen (?) in de pan slaan, ze zijn beide een bedreiging voor anders dan hen denkenden en gekleurden. Opdoeken, die handel!