Nazi-herdenking in Nederland. AFF roept op om mee te betogen.

Vlugger dan de Vlaamse pers merkte men in Nederland ons artikel over de geplande Blood and Honour-bijeenkomsten (zie: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060227&number=1&unit=days) op. En wat blijkt? AFA (http://www.afanederland.antifa.net) richt een manifestatie in tegen de ‘heldenherdenking’ die Blood and Honour zaterdagnamiddag plant bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn, bij Venray. Het AFF roept op om de krachten te bundelen en mee in Nederland te betogen. Van de Belgische autoriteiten verwacht het AFF dat ze het concert hier verbieden, zeker nu niet alleen duidelijk is wie de organisatoren zijn, maar ook wat de uitgenodigde muziekgroepen op hun repertorium hebben staan (zie verder).

AFA-Nederland (en dus ook het AFF) roept op om deel te nemen aan de manifestatie Stop de SS-herdenking  in Ysselsteyn. AFA-Nederland roept op om niet te betogen tegen de dezelfde dag in Nijmegen georganiseerde demonstratie van de eveneens neonazistische NVU (Nederlandse VolksUnie). AFA-Nederland heeft de pest en de cholera tegenover elkaar afgewogen, en dan weegt de openlijke SS-herdenking van Blood and Honour zwaarder.

De gemeente Venray heeft AFA laten weten hun manifestatie aanstaande zaterdag te zullen toestaan. De neo-nazi’s van Blood and Honour hebben geen vergunning aangevraagd. AFA-Nederland gaat er bijgevolg vanuit dat de gemeente Venray de aanwezigheid van Blood and Honour, en de openlijke verheerlijking van het nationaal-socialisme, niet zal toestaan.

Afspraak: Zaterdag 4 maart, om 13.30 uur bij de Duitse militaire begraafplaats aan de Timmermansweg in Ysselsteyn (gemeente Venray, Nederlands Limburg – Niet te verwarren met de gelijknamige gemeente IJsselstein bij Utrecht). Meer informatie over de manifestatie, de geschiedenis van de SS en Blood and Honour: http://www.stopssherdenking.tk