Kontendraaierij

Toen ze nog lid was van de N-VA liep Marie-Rose Morel mee in de Belgian Lesbian and Gay Pride. Bij haar overstap naar het Vlaams Blok liet ze zich in interviews van haar holebivriendelijkste kant zien. Dat kon, als ‘onafhankelijke’. Nu ze volbloed VB’ster is, laat Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel een ander geluid horen over de optocht van de holebi’s zoals voorbije zaterdag in Brussel.
 
In een interview met de homowebsite Gay2Day klaagt Marie-Rose Morel haar nood. De jeanetten blijven haar schijnbaar aanklampen als pro-holebi binnen het VB, en dat wil de blonde stoot van VB-voorzitter Frank Vanhecke niet. Marie-Rose Morel: “Het aanmatigende en drammerige karakter van de organisatoren is storend. Zo ben ik zelf aanwezig geweest op de parade, maar in plaats van deze uitgestoken hand te appreciëren, achtervolgde deze aanwezigheid mij eerder als een stigma. Een schuchtere toenaderingspoging werd aangegrepen door enkele ‘woordvoerders’ van de parade als een volledig engagement en tegen wil en dank op een wansmakelijke manier uitgespeeld.”
 
Morel: “Persoonlijk denk ik dat het homohuwelijk meer kwaad dan goed heeft gedaan. Waarom? Een betere wettelijke regeling was mogelijk geweest, het homohuwelijk is een lege doos buiten België. Daarnaast denk ik dat het doorduwen van deze ‘traditionele’ term voor een ‘niet traditionele samenlevingsvorm’ naar de perceptie toe een flater van jewelste is geweest.” De Roze Leeuwen, een groep Vlaams-nationalistische holebi’s, reageert: “In Denemarken heeft men een volwaardig parteneriaat voor homo-koppels inclusief ouderschap en adoptie. Doel je daarop dan, met je zweverige alles en niets zeggende ‘betere regeling’? Wil uw homo-onvriendelijke partij plots het halfslachtige homohuwelijk inwisselen met een partneriaat met het recht om kinderen op te kunnen voeden? Kom kom Morelleke Frikadellekke, met kontendraaierij kom je hier niet uit.” 
 
Marie-Rose Morel keert intussen gezwind haar k*** naar haar achterbuur Filip Dewinter en verhuist van Ekeren naar Schoten. “Daarmee is het natuurlijk ineens duidelijk dat ik in 2006 niet present zal zijn op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Sorry Filip, maar ik zal vanuit de rand proberen mijn steentje bij te dragen!,” schrijft ze op haar website.