Blood and Honour-meeting mondt uit in scheldtirade

Mocht u zich afvragen hoe het geëindigd is met de Blood and Honour-meeting die voor 19 maart in Waasmunster aangekondigd was (zie ons bericht van 4 maart): de organisatoren moesten uitwijken naar een andere zaal, één spreker vond het niet langer opportuun om op te dagen, en Blood and Honour ontdekte joods-boljewistische genen bij haar tegenstanders.
 
Als gevolg van een brief aan het gemeentebestuur van Waasmunster, en misschien ook de aandacht voor de Blood and Honour-meeting op de website van Blokbuster en op deze weblog, ging de brandweer van Waasmunster langs voor een controle op de brandveiligheid van de door Blood and Honour (B&H) geboekte feestzaal De Lor. Het verdict was dat de zaal voorlopig niet langer mag gebruikt worden. B&H keek daarop uit naar een zaal in Dendermonde.
 
Tweede tegenslag: door de aandacht voor de meeting op de website van RésistanceS en in het weekblad Le Journal du Mardi (zie onze berichten van 9 en 14 maart) laat de aangekondigde spreker van het Waalse Comité Pour L’Entraide des Prissoniers Européens het afweten. Hij vindt het niet langer opportuun om voor B&H, en samen met Siegfried Verbeke, te komen spreken.
 
Volgens de B&H-website Bloed-Bodem-Eer-Trouw komen uiteindelijk een 80-tal mensen opdagen voor de omstreden meeting. Paul Kruger (B&H-Vlaanderen) haalt uit naar de “judeo-bolsjewisten” Geert Cool (Blokbuster) en Manuel Abramowitz (RésistanceS) die hij verwijt “dobberman van de plutocratie” te zijn. Moeilijke woorden om te zeggen dat Cool en Abramowitz de heerschappij van het groot-kapitaal zouden verdedigen. Geert en Manu hebben er eens goed mee gelachen. En ook de mensen van de staatsveiligheid vonden het verrassend te vernemen dat Geert en Manu in dienst zouden zijn van de “politie, staatsveiligheid, systeempers en systeempartijen.”
 
De spreker uit Duitsland is wel komen opdagen, en na de pauze geeft Siegfried Verbeke – die een paar dagen later opnieuw voor de rechter moest verschijnen – zijn relaas van de ongelukken die hij met zijn zogenaamd Vrij Historisch Onderzoek (VHO) meemaakte. Volgens B&H hingen alle aanwezigen “aan ’s mans lippen toen hij zijn decennialange inzet voor de historische waarheid verhaalde en hoe deze uitmondde in talloze processen en geldboetes” op aansturen van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en van de Auschwitz-stichting.
 
Hoeveel geld op de meeting voor de in Duitsland in de gevangenis opgesloten negationist Ernst Zündel  opgehaald werd, vermeldt de website van B&H niet. Wel kunnen we tussen de lijnen nog lezen dat de B&H-ordedienst vruchteloos wachtte op tegenmanifestanten.
 
Om hun frustratie van zich af te schudden produceerde B&H dan maar een lang artikel voor hun website waarin ze de trotskisten van de Links-Socialistische Partij (LSP) en “de hooligans van Blokbuster”  verwijten “bitter weinig (te doen) tegen de échte machthebbers, tegen congressen van christen-democraten, liberalen en socialisten, tegen groot-bedrijven” en altijd maar “(helaas) marginale rechtse groepjes en personen te molesteren.” Waarom houdt B&H zich dan bezig met meetings over en met negationisten, Adolf Hitler-vieringen (foto) en dergelijke meer?, en trekt het niet zelf naar congressen van christen-democraten, liberalen, socialisten en groot-bedrijven om er te protesteren tegen “de dictatuur van het groot-kapitaal”?