Vernieler Dewinters auto gefilmd

Woensdagavond werd de auto van Filip Dewinter vernield. De voorruit en een zijruit werden verbrijzeld, en de wagen werd besmeurd met verf, eieren en een onbekende smurrie. Verder werd Dewinters voertuig bekogeld met allerhande projectielen waardoor de carrossserie ingedeukt werd.
 
“Het voertuig is dermate beschadigd dat het niet meer rijvaardig is en in een garage gestald moest worden,” wist VB-perswoordvoerder Bart Debie. Op de VB-website wordt de vernieling van Dewinters voertuig uiteraard ook aangeklaagd, en terecht. Het is onder geen beding te vergoeilijken.
 
Het VB vergelijkt de zaak op haar website ook met de doodsbedreigingen voor Naïma Amzil en de zaakvoerder van het delicatessenbedrijf waar ze werkt, en dan gaat het VB erover: “In het geval van de zaak Remmery gaat het nog altijd ‘maar’ om schriftelijke bedreigingen.”
 
Maar er is ook goed nieuws. Een camera van een bankfiliaal in de buurt filmde een gemaskerd onguur type vlak voor Dewinters auto vernield werd. De vermoedelijke dader, ook al gelet op de staaf of stok die de man vasthoudt. Wie de gemaskerde man, met zijn sterk geprononceerde wenkbrauwen, herkent, kan zijn naam doorbellen naar 03-216 92 13. Het parket zal u ervoor dankbaar zijn.